Overwinteren in Portugal 2024-2025
15 december 2024 - Vila Real de Santo António, Portugal
Zo onze eerste week zit er op. Vorige week zondag vertrokken we naar een klein dorpje net voorbij Rouen, genaamd Le Bec-Hellouin, daar hadden we een B&B gereserveerd. Het was een schitterend oud dorpje met allemaal vakwerkhuizen en een grote abdij. Het leek of je terug was gegaan naar de middeleeuwen, de tijd had daar gewoon stil gestaan. De B&B was ook in een van die vakwerkhuizen. De eigenaresse had op de begane grond een soort curiosawinkeltje en boven 2 kamers. Ook de kamer was met curiosa ingericht, maar wel heel gezellig. De volgende ochtend kregen we het ontbijt in de winkel, ze had gewoon een tafel midden in de zaak neergezet. Normaal is een Frans ontbijt niet veel bijzonders maar zij wist er wel meer van de maken. We kregen een speciaal streekgerecht, een appelbol die gemarineerd was in drank met kaneel en gevuld met walnoten. Erg lekker moet ik zeggen.
Hierna gingen we weer verder en de volgende stop was net voorbij Bordeaux in het plaatsje Ychoux. Daar hadden we een hotelkamer. Nu zul je je afvragen, jullie hebben de camper mee waarom niet kamperen. Er zijn in deze periode echter zeer weinig campings of camperplaatsen open die ook nog eens op de route moeten liggen en we willen niet op een openbare parkeerplaats staan. Dus werd het een hotel met een prima diner. De derde dag zijn we over de Pyreneeën gegaan. Het weer was uitstekend zodat we ook nog wat van de omgeving konden zien. In Spanje hebben we wel op een camping gestaan bij Salamanca. Een prima plekje die ons was aangeraden door andere mensen die ook naar Portugal rijden met de auto. De eigenaar van de camping was tevens hotelier en kok en ober. We hebben daar ‘s avonds een uitstekend drie-gangendiner gehad voor €15,- en lekker in onze camper geslapen. Daarna gingen voor de eindstop in Monte Gordo. Daar aangekomen stond Rita, onze huisbazin, ons al op te wachten. Het appartement zag er weer spik en span uit en zij had ook nog wat lekkers voor ons meegenomen, zoals een flesje rosé, koekjes en water. Toen zij vroeg of wij een kerstboom bij ons hadden zei ik nee. Een paar uur later had zij al een tas aan de deur gehangen met daarin een kunstkerstboom voor ons. Zelf hadden we Hollanders kaas meegenomen voor haar.
De eerste dag hebben we alles uit de camper geladen en het appartement weer naar onze smaak ingericht en de volgende dag boodschappen gedaan. Daarna uitrusten, lekker. We hebben gelijk de eerste dag al veel oude bekenden ontmoet en dat dan ook gevierd met een drankje. Nu is het net of we niet weg zijn geweest. We zitten lekker op ons balkon te genieten van de zon en de zee. Gisteren even een fietstochtje gemaakt naar Villa Real en vandaag een tochtje naar Villa Nova waar een zigeunermarkt was.
we kunnen het hier voorlopig wel uithouden.
(zie ook de foto’s)
Ans:15 december 2024Weer heerlijk om te lezen dat de reis weer prima verlopen is.
Ruud:15 december 2024Goed te lezen dat jullie een goede reis hebben gehad. Nu heerlijk genieten van zon, zee en strand. Foto's volgende keer graag rechtop. Ik krijg anders een stijve nek.
Kees Takken:15 december 2024Leuk om jullie weer te volgen!